Претоварването на болниците покрай коронавируса  е феномен по целия свят.

...
Претоварването на болниците покрай коронавируса  е феномен по целия свят.
Коментари Харесай

Експерт смята, че антирекордите с новозаразени ще продължат

 Претоварването на лечебните заведения около ковид  е феномен по целия свят. Той беше забележим напролет в огромни градове като Ню Йорк, Лондон. В момента, в който се препълнят всички лечебни заведения, се блокират каналите за всички други незабавни случаи – тежки контузии от произшествия, инсулти, онкологични болести ", съобщи в студиото на " Здравей, България " Тихомир Безлов, анализатор в Центъра за проучване на демокрацията.

По думите му още е рано да се каже дали България ще оглави класацията по смъртност в Европа. " На 20-ти бяхме първи ", уточни той. " За страдание стигнахме равнищата от 4 хиляди инфектирани на преди четири седмици и евентуално тези антирекорди ще продължат ".

" С новите ограничения евентуално ще се доближи до някакво плато, след което случаите евентуално  ще стартират да спадат. Но с препълването на лечебните заведения въпросът е къде е границата на потенциала? Ние нямаме цялостната картина на заболеваемостта предвид на антигенните проби, които не се записват на никое място ", уточни специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР